Kanelbullar

Hej på er kompisar!
 
Ett trevligt instagramkonto som jag bloggat om i tidigare inlägg https://hobbyjournalisten.blogg.se/2021/february/mozzarella-kyckling-2.html är en tjej som driver kontot @ebbaisacson. Där lade hon upp ett trevligt recept på kanelbullar som blev så himla goda! Passar ju perfekt nu när kanelbullens dag närmar sig!
 
 
 
Till dessa läckra bullar behöver du:
 
5 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 msk kardemumma
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl
 
Fyllning:
250 g smör, rumsvarmt
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl malen kanel
 
Sockerlag:
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
 
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Smula jästen med kardemumman, socker, vaniljsocker och salt. Blanda med den kalla mjölken tills jästen har löst sig.
 
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
 
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en stor kvadrat. Bred på fyllningen och rulla till en rulle.
 
4. Skär 2 cm bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller bullformar.
 
5. Låt jäsa under bakduk i 1.5 timme.
 
6. Grädda ca 8 minuter på 225 grader.
 
7. SOCKERLAG:
Blanda vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills bullarna är klara och tag sedan bort kastrullen från värmen. När bullarna är klara penslar du på sockerlagen och garnerar med pärlsocker. 
 
 
Hoppas det skall smaka, 
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs!

Kommentera här: