Mozzarella-kyckling

Hej på er kompisar! 
 
Detta receptet såg jag på Instagram, @ebbaisacson , och blev så sugen på att prova när jag såg det! 
 
Jag har gjort receptet till fyra portioner och använde Oatly imat istället för matmilda 4% eftersom det fanns ett paket Oatly som behövde användas upp. 
 
Du behöver:
 
Svenskt Havreris, 4 portioner (Koka enligt anvisningarna på förpackningen.
1 mozzarella
1 paket 4% milda 250 ml eller 250 ml oatly iMat
4 kycklingbröstfiléer
Ca 10-15 soltorkade tomater
Salt, peppar, basilika och oregano
 
1. Stek kycklingfiléerna så att de får fin stekyta. Salta och peppra.
2. Lägg kycklingen i en ugnsfastform och stek hackade soltorkade tomater i fettet som är över i stekpannan. Häll i milda eller oatly iMat i stekpannan. Tillsätt ca 0,5-1 dl vatten och låt koka upp. Låt sedan sjuda någon minut och krydda med basilika och oregano efter önskad mängd.
3. Skiva mozzarellan och lägg över kycklingfiléerna. Häll sedan på såsen och låt formen stå i ugnen ca 25 minuter på 200 grader.
4. Koka havreriset enligt anvisningarna på förpackningen och servera det hela med en läcker sallad. 
 
 
 
Muuuumsigt! 
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs!
 

Kommentera här: