Bara lite tankar

Hej på er!
 
Livet rullar på, så som det ju gör med både med och motgångar. Jag har ofta undrat om man någonsin blir klokare, starkare med åren och jag kan nog konstatera att det trots allt är så. Även om jag är expert på att göra om gamla misstag osv, osv, osv, skall inte bli någon tjatmaja, men trots allt lär man sig saker ändå. Idag delar jag med mig av lite tankar bara; det är det som brinner i fingrarna och därför det jag skriver om. 
 
I fredags köpte jag en ny klänning! Jag som ju skulle hålla i pengarna....Men den var på rea och satt bra på och jag saknar ju faktiskt lite fler sommarklänningar så varför inte? Gillar hur den är skuren i linningen, är så snyggt med smala axelband tycker jag och så marinrandigt och allt så den blev jag nöjd med! Back in the selfie-spegel på landet för en stund och sorry för den taskiga ordningen i bakgrunden, men ibland måste man väl ändå få visa upp de lite mindre perfekta sidorna på bloggen också. Livet är ju definitivt inte perfekt alltid, och inte hemmet heller....
 
 
Det blev även tid att pröva något nytt i helgen, nämligen en fitnesspizza! Ja, ni hörde rätt - fitnesspizza. Blev inspirerad av en tjej på youtube som så vitsigt kallade den för fitNESSpizza eftersom hon kallar sig för Ness och ja ni fattar, haha....! Humor för en torris som den här ordvitsdrottningen. Det är en tjej från Lübeck som gör mycket humor, men även lite fitnessvideos och en och annan sminkvideo (med skillnaden att hon gör det som en helt vanlig tjej och inte lika avancerat som alla andra beautytjejer med sina makeup-turtorials man ändå inte får till). Jag kollar på hennes videos då och då för att öva på tyskan. Det är ganska roligt faktiskt, för man hänger liksom med lite bättre än när man bara kollar nyheter eller snackar med pappa. Saknar verkligen Lübeck, blev aldrig av att vi åkte dit när jag var nere hos föräldrarna sist och det är en så himla mysig stad att gå runt och strosa i! Har även blivit riktigt sugen på att åka till Berlin igen, och skulle vilja åka till Hamburg och Kiel också där jag faktiskt inte har varit. Jag har i ärlighetens namn sett väldigt lite av Tyskland, har i princip bara varit i Ost-Holstein och Berlin....Hade varit roligt att resa lite nästa sommar, när jag är nyexad och innan man börjar jobba på riktigt!
 
Om någon är intresserad av att kolla på Ness videos går det nog att få subs till videorna, i alla fall på engelska. Fast det är klart; humor är ju aldrig lika roligt om man översätter det. Kanske pratar du också tyska? In och kolla i så fall!
 
 
 
Hur som helst gjorde hon den där fitnesspizzan och jag ville också pröva! Så det gjorde jag. Degen bestod av ägg, kvarg och chiafrön och som pålägg hade jag mozzarella, broccoli, tomat, skinka och tomatsås förstås. Ness hade på räkor och det så faktiskt rätt gott ut, men jag äter inte sådant som simmar, som jag sade när jag var liten så det fick bli skinka istället. Men jag funderar ändå på att pröva med räkor, försöker faktiskt lära mig att äta sådant som simmar ändå!
 
 
Degen var väldigt flytande när man lade ut den på bakplåtspappret och därför är det bra att inte breda ut den för mycket utan låta den vara tjock. När den sedan förgräddats blev den mycket fastare och det går att lägga på sin fyllning. 
 
 
Nackdelen med mozzarellan är dock att den är rätt vattning så den flyter ut lite som det går att se på den högra bilden, men det gör ju inte så mycket å andra sidan. Man kan ju alltid pröva med typ fetaost eller halloumi istället med. Hur smakade då den här historian? Förvånansvärt gott faktiskt! Degen smakar inte alls som vanlig pizzadeg utan är liksom mera gummiaktig och inte så fast som vetemjölsdeg. Fördelen är att den känns mycket lättare än vanlig pizza och man blir inte sådär stabbigt pangmätt efteråt. Den känns nyttig, och är ju det med. Dock är jag ju väldigt svag för carbs som är en av mina laster här i livet, haha....Men om man vill variera sig lite kan det här i alla fall vara ett alternativ. Det var dessutom extremt lättlagat och jag tänker att det är perfekt matlagning till min lilla etta! Man blir expert på lättlagade rätter när man bara har ett pentry...Saknar verkligen ett riktigt kök, men det får vänta tills hobbyjournalisten blivit färdig förskollärare och blir redo att flytta nästa gång. Lägenheter växer ju inte på träd heller så vi får väl se vart livet tar hobbyjournalisten nästa gång. 
 
Snart är det också dags för terminsstart på sista året på högskolan och det börjar bli dags att förbereda sig med att ordna böcker, spåna lite på ämnen/tankar/idéer till C-uppsatsen och så vidare...Sista året! Kan inte fatta det, vart har tiden tagit vägen? Minns det som igår när jag stod som ett fån vid entrén vid Q-huset och letade efter rätt sal på kartan, hur jag tog mod till mig och frågade tjejen bredvid mig om hon visste vart jag skulle och hade turen nog att ha stött på en ny klasskompis. Så plötsligt var vi två fån som gick runt och letade efter rätt sal. Hade inte kunnat ana att jag skulle träffa tre så fantastiska tjejer som Emma, Ida och Erika och kände mig så liten och tafatt. Hade nyss fyllt arton och hade ingen aning om någonting kändes det som. Det är allt bra märkligt vart livet kan ta en, och idag är jag väldigt tacksam att det blev som det blev.
 
Ha det fint kompisar, vi hörs!