Reseberraktelse - Varberg

Hej på er kompisar! 

Här kommer en liten reseberraktelse om vår vistelse i Varberg! 


I samband med att vi skulle åka till Ugglarp i slutet av semestern så utnyttjade vi ett presentkort som Alexander fått i julklapp för några år sedan på Varbergs Kusthotell. Vi anlände en ganska blåsig, men solig dag!


När vi kom fram till Varberg var vi lite tidiga så vi tog en promenad från hotellet in till stan för att ta en fika.


Vi hamnade på espresso house där jag tog en latte och en morotsmuffins och Alexander tog en kanelbulle. 


Sedan gick vi tillbaka till hotellet och checkade in och möttes av ett ganska stort rum, men konstigt nog hade de placerat sängen precis vid en pelare?? Lite udda placering, men i övrigt var rummet riktigt fräscht och välstädat! Vi upplevde dock att sängarna var lite väl mjuka i vår smak, men men. Rummet får verkligen tummen upp när det gäller städningen i alla fall! 

Efter ett dopp i havet gjorde vi oss sedan i ordning för att ta ännu en promenad in till stan för att äta kvällsmat. Vi hade sedan tidigare bestämt att vi ville prova Hells Burgers och vi blev verkligen inte besvikna! Det var riktigt bra mat och priserna var helt okej, inte billigt, men heller inte överprisat. Hit kommer vi definitivt att gå igen! 

Vi hade även tur med vädret då solen sprack upp under kvällen och det blev en riktigt solig och härlig sommarkväll. När vi sedan skulle gå tillbaka mot hotellet märkte vi att en massa folk gick i riktning mot socitetsparken och vi blev lite nyfikna på vad som hände där så vi stannade för att kolla läget. Det visade sig att det skulle bli musik och det var Street Bourbon Day som tydligen är ett etablerat evenemang i Varberg. 


Vi stannade och lyssnade en stund, men vi konstaterade att musiken inte riktigt var i våran smak så vi gick vidare med riktning mot hotellet. 


På vägen kunde vi bland annat njuta av Varbergs fästning som utsikt. Väl framme på hotellet tittade vi på fotbollsmatchen mellan Tyskland och Frankrike och till vår stora glädje tog Tyskland hem vinsten! 🇩🇪


Morgonen därpå väntades frukost innan avfärd vidare mot Ugglarp. Vi hade båda hoppats på frallor, men det hade de tyvärr inte. Däremot hade de olika surdegsbröd och något slags ciabatta - bröd som var väldigt smaskigt! Och såklart allt annat som hör till på en hotellfrukost med olika sorters juice, frukt och grönt och äggröra och så vidare. 

Vi hade bara bokat en hotellnatt och inte spa, men vi blev lite sugna på att gå på spa:t efter vår vistelse så det lär säkert bli en till tur till Varberg någon gång i framtiden. 

Här följer även en liten krönika/resebetraktelse kring vår lilla tur. Ni vet, sådana där tankar som drabbar en hobbyjournalist då och då.....!

Resebetraktelse:
Västkustvågor

Västkustvågorna slår hårt mot klipporna när stormen river öppet hav. Det luktar tång, salt och sand, precis så som det skall lukta. Precis sådana dofter som gör att någon slags lugn infinner sig. Själen blir lugn när man kan se havets horisont, man känner det. Och det är så det känns när man besöker Västkusten. Man blir lugn.

Men visst, doften av tång kanske inte alltid är så väldoftande och att det blåser praktiskt taget hela tiden kanske inte heller är så trevligt allrid. Men ändå är det något man inte kan vara utan om man är van vid det. Kanske känns kontrasten så mycket mer när man är nära, kanske håller lyckan och glädjen över ett havsdopp i sig längre när man längtat efter det. Och baden är verkligen så fantastiska som det sägs. Det känns så skönt att rusa ut i det stora öppna havet och kasta sig i det. När jag slickar mig om läpparna smakar det salt. Det smakar trygghet - det smakar som barndomens bekymmerslösa somrar. 

Kanske har du också någon plats som betyder mycket för dig. Kanske har du flera platser som betyder något; det behöver ju naturligtvis inte bara handla om en plats. Och då vet du kanske också hur det känns att besöka denna plats. Hur lugnet sakta infinner sig, hur tryggt det liksom blir på något sätt. Vilken plats det än må vara och hur ofta man än besöker den så kommer platsen alltid att ha ett speciellt utrymme hos oss. Och kanske kan det hjälpa att minnas dessa platser för att åter känna den där lugna, trygga känslan inom oss. Det tryggaste vi har är kanske trots allt minnet av känslan. Av en känsla vi tycker om. 


Ta hand om er kompisar,

Vi hörs!