Bröllop

Hej på er kompisar!
 
För två helger sedan var vi på Linn och Jacobs bröllop i Helsingborg. Det blev en jättefin dag för dem och de verkade väldigt nöjda med sitt bröllop.
 
Vi bodde över på grand hotel i Helsingborg där vi möttes av ett ganska mörkt rum, en lite annorlunda stil, men det var helt och rent och sängen var mjuk och skön. 
 
 
 
Även frukosten var godkänd, med allt som sig bör på hotellfrukost. Ägg, frallor, bacon, frukt, grönsaker, olika juicer, yoghurt och så vidare. 
 
 
Efter vigseln i vackra Vikens kyrka begav vi oss till Linneaträdgården i Helsingborg. Där väntades det tårta och bubbel inför en lång kväll med festligheter. Det var flera tal och väldigt mycket musicerande, inte helt oväntat eftersom Linns familj alla är musiker! Även jag och Marianne och en annan vän till Linn bjöd på sång och jag vågade mig på ett litet tal också. Det kändes viktigt, eftersom jag vet hur viktigt bröllop är för Linn. Jag själv har aldrig haft den där bröllopsdrömen, att det skall vara på ett visst sätt och så vidare. Jag tror att det bottnar i att jag inte tycker om uppmärksamhet. Alexander är likadan och det är skönt tycker jag, sätter liksom ingen press på oss då. Skulle vi någon gång gifta oss tror jag att det blir väldigt litet och spontat, skulle mycket väl kunna bli ett "drop-in bröllop" och avslutas med en hamburgare. Nä, skämt åsido, kanske inte riktigt så. Men det är ändå något fint med det. 
 
Det påminner mig lom ett avsnitt i "Hem till byn" när Karin och Per gifter sig. Det sker ganska spontant för dem och ingen i byn vet om det förrän efteråt, just på grund av att de inte vill ha något skvaller, någon uppmärksamhet eller några speciella förväntningar på hur det måste gå till. De vill ha sin egen stund, i lugn och ro. Det tycker jag är väldigt kärleksfullt. Och det blir faktiskt fantastiskt romantiskt fastän det är en regnig tisdag i oktober vigseln sker i rådhuset och avslutas med korv och mos i bilen. De är nöjda och lyckliga med det. 
 
 
Jag hade tänkt att platta håret inför dagen eftersom jag trivs bra i det och håret håller sig bäst platt. Men jag testade att sova med flätor och det blev ändå lite gulligt?
 
 
Det var en ganska blåsig dag, men soligt. Vi hade parkerat utanför sundsbussarna och jag tog en snabb bild över sundet. Det har kommit upp många byggnader i Helsingborg. Staden är sig inte så lik. Och jag längtar inte alls tillbaka, men det vet ni ju redan. Men vattnet är det samma. Och utsikten över Öresund är trots allt ganska trevlig. 
 
Bröllopet blev hur som helst vackert och brudparet var väldigt nöjda!
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs!