Serietips

Hej på er kompisar,

Som tidigare skrivit kommer här några serietips!
I sommar har jag kollat på "Lite som du" som finns på öppet arkiv på SVT play. Serien handlar om Nicklas och Kikki som blir nya kollegor och som båda har blivit ensamma efter uppbrott i relationerna de har haft. De bestämmer sig därför tillsammans att hjälpa varandra för att få tillbaka sina partners, men hur det går, det får ni kolla på själva! Serien har några år på nacken, från 2004, men jag tycker att den är jättebra för det. Riktig feelgood-serie!

Och håll i er nu....I denna ganska nya serie från 2016, "Syrror", spelar nämligen Nicklas från "Lite som du" läkare. Och läskigt nog ser det inte ut som att han har åldrats någonting knappt! Men sedan är det ju tv förstås och där ser ju alla snygga och fräscha ut oavsett ålder! Nå väl, "Syrror", handlar som man kan förstå på namnet om en grupp sjuksköterskor på en akutavdelning i Stockholm. Man får följa deras olika liv både på jobbet och i privatlivet och jag gillar den eftersom den är så vardaglig och handlar om riktiga människor. Det är liksom människor som skulle kunna finnas på riktigt, saker som skulle kunna hända på riktigt. Jag gillar ju sådana igenkännande serier. De är de bästa! Jag håller på att kolla på "Syrror" just nu så har en del kvar, men hittils gillar jag den skarpt! 


Sedan har vi "Deutschland 83". Den har gått på SVT, men jag såg den på Cmore där den även finns. Det är en tysk serie som handlar om Martin från DDR tvingas jobba som undercover-spion i västtyska BRD, bundeswehr. Deras Säpo kan man säga.  Mot sin vilja tvingas alltså Martin att utföra sitt uppdrag då hans moster sitter i toppskicktet inom ledningen i DDR och lovat att de skall föra in västtyska mediciner för Martins leversjuka mamma. Så för sin mammas skull åker Martin till Bonn och börjar arbeta för BRD som den fiktiva personen Moritz Stamm. Hur det går för Martin, det får ni kika på själva! 

Trevlig serie-frossa kompisar! 

Vi hörs.