Skolstart!

Hej på er vänner!
 
 
 
Nu är man tillbaka i skolbänken igen och det blir inte direkt någon mjukstart utan fullt ös med VTM-kursen (Vetenskaplig teori och metod)  inför detta stundande examensår. Visst är det mycket att läsa och en del konstiga begrepp och grejer som man inte känner igen sedan tidigare, men pluggis-Sofie tycker faktiskt att det är intressant och roligt ändå! Och såklart kul att träffa klasskompisarna igen; tack vare dem orkar man ju så mycket mer och har så mycket roligare i skolan. Som ni alla vet är jag ju en jävel på att skriva! Nej, skämt åsido, men det är ju en stor passion i livet, och jag har tänkt mycket på att bygga examensarbetet på något språktema eller någon slags forskning om läs och skriv-svårigheter inom förskolan. Ser fram emot detta. 
 
Idag var vi dessutom så hurtiga, vi blivande förskollärare, så att vi gick på Yoga kl 6:45. Jag som inte alls har någon vana av att yoga tog mig an en riktig utmaning med helt nya övningar och måste faktiskt medge att det känns i kroppen att jag har använt muskler som jag inte brukar använda. Tyckte dock att det gick väldigt långsamt och att det var segt emellanåt, men det känns att kroppen gillade det. Så vi får väl se om det blir någon mer yoga för den här friskistjejen i framtiden. Det är ju bra att träna varierat, men troligtvis kommer jag nog bara gå på yoga om jag har ett dragplåster med mig....Har dock tänkt på att börja gå på intervall-flexen igen, toppenbra pass för att träna såväl styrka som kondition i intervaller och få en riktig genomkörare genom att sträcka ut alla muskler i flexdelen. Men men, ett steg i taget, inte rusa fram för fort nu. Jag är inte så bra på det som ni kanske vet. Behöver ju definitivt inte bli fetare, men skall ju inte heller gå ner i vikt som jag redan bloggat om. Ni som läst vet, ni har ju följt med mig länge nu. 
 
 
Och ikväll börjar kören! Det skall bli riktigt roligt att komma igång med sången igen och spännande att se vad vi skall ha för repetoar i höst. Imorgon skall det bli fint väder och jag har sovmorgon så jag tänkte vara ute på förmiddagen, kanske ta med en bok och promenera ner på söder eller cykla ner till stranden kanske? Vi får se. 
 
Nu blir det plugg resten av dagen innan kören börjar så att jag hinner göra det som behövs och inte måste sitta inne imorgon förmiddag om det nu blir fint väder! 
 
Ta det vackert kompisar, vi hörs!