Sommarprat

Hej på er kompisar!
 
I år har jag lyssnat på Denise Rudbergs sommarprat i p1: https://sverigesradio.se/avsnitt/denise-rudberg-sommarprat-2021 
 
Denise Rudberg berättar här om sin uppväxt, sin familjs historia och hur det har präglat henne som människa och som författare. Jag som själv har läst många av Denise Rudbergs böcker och som ju själv har ett intresse i att skriva lyssnade med stora öron till programmet. 
 
 
På tal om Denise Rudberg så har jag även läst två av hennes böcker i sommar. Det är två böcker i samma serie, "Sthlm Queens - Simone" och "Sthlm Queens - Disa". Böckerna handlar om kompisgänget "Sthlm Queens" där man i böckerna får följa tjejerna Simone och Disa, båda i tjugoårsåldern, i varsin bok. Boken om Simone handlar om hur hon brottas med en destruktiv relation och boken om Disa handlar om hur hon kommer till insikt med sina svårigheter att organisera sitt liv. Det är två böcker om två till synes helt vanliga tjejer i tjugoårsåldern som båda två har saker och ting i livet att kämpa med, precis som vi alla mer eller mindre har. Författaren Denise Rudberg lyckas på ett trovärdigt och spännande sätt föra storyn vidare och lyckas beskriva bilden av hur det kan vara att vara ung vuxen på ett mycket realistiskt sätt. 
 
Bladvändare om man gillar dramaböcker! 
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs!