Helgen

Hej på er kompisar!
 
I fredags var jag i Växjö i skolan och efter en lång dag körde jag mot riktning västerut och hälsade på hos mormor och morfar där jag fick kvällsmat och fika. Det var roligt att träffas igen och efter en stunds vistelse hos dem bar det av vidare mot Ugglarp. 
 
 
I Ugglarp passade jag under lördagen på att jogga en runda längs vattnet. Det var helt okej höstväder under dagen och började sedan att regna på kvällen. 
 
 
På morgonen blev det även en liten vända in till Falkenberg för ett ärende på Jem & Fix och jag gick även in på Dollarstore som är relativt nyöppnat i Falkenberg. Dollarstore har vi dessutom inte i Karlskrona så det var lite roligt att gå där och kika. 
 
 
Vårt närmaste Dollarstore ligger i Ronneby så det är inte jättelångt bort, men Ronneby är inte ofta man har ärenden till så det blir liksom aldrig av att man är där. Dessutom finns det mesta som finns på Dollarstore även på Rusta och liknande affärer, men som sagt är det roligt att gå och titta lite! Handelsområdet i Falkeberg har blivit ganska stort nu faktiskt. När vi byggde stugan i Ugglarp för tjugo år sedan var det ingenting där, bara tågstationen och brandstationen. Sedan öppnade de Lidl och Willys (det var innan vi ens fick Lidl i Helsingborg så vi var glada entusiaster på Lidl i Falkenberg!) och nu har det växt ytterligare. Jag tycker verkligen att Falkenberg är en stad som fått sig ett lyft, med all sin rätt. Det är en liten, men väldigt mysig stad, och där finns vad man behöver. Vill man storshoppa så finns både Halmstad och Varberg inom trettio minuters avstånd och Göteborg når man på en timme både med tåg och bil. 
 
På vägen tillbaka till Karlskrona stannade jag även på Ica Maxi i Hässleholm. Jag brukar stanna där för att ta en kissepaus (de har faktiskt ganska rena toaletter där!) och brukar passa på att handla när jag ändå är där. Matvarorna håller sig den stunden i bilen som är kvar och vet jag med mig att det är känsliga varor jag skall köpa, typ kyckling osv. så brukar jag ta med mig kylklampar. Jag tycker att det är en välsorterad och fin Maxi-butik, en utav de bättre som jag varit på. Flygstaden i Halmstad har blivit stor och rörig och där är alltid helt knökat med folk. Maxi i Karlskrona är helt okej, men där är jag inte förbi så ofta så det brukar vara en perfekt paus att gå på Maxi i Hässleholm när man skall tillbaka till Karlskrona efter ett besök i Ugglarp. 
 
Nå väl, det kommer ett inlägg om mina fynd på Dollarstore och Maxi så småningom.
 
 
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs!