Mitt i veckan-tankar

Hej på er,
 
Den här veckan har vi tentavecka och skriver färdigt vår rapport som blir som en mini C-uppsats kan man säga. I måndags slet vi sönder våra hjärnceller när vi försökte förstå hur man i hela friden räknar ut Pearsons R och var efter dagens slut eniga om att ingen av oss har lust att samla in kvantitativa data när vi skall skriva C-uppsatsen. Så mycket tråkgöra om jag får säga mitt! Mycket roligare att göra observationer eller litteraturanalyser tycker jag. Men med gott samarbete har vi kommit en bra bit och kan nog snart bocka av den här tentan från kursen. 
 
 
I måndags kväll gick jag och Ida på step och jag trodde först inte att jag skulle orka eftersom vi blev så trötta efter den långa dagen med Pearsons R....men faktum var att det faktiskt var väldigt skönt och avkopplande på ett sätt! Instruktören sade att man kan kalla step för en slags mindfullness eftersom man måste vara i nuet till 100%, annars tappar man fokus och hänger inte med i koreografin. Och det stämde verkligen.
 
 
När vi ändå är inne på det där med C-uppsats och så vidare så är det faktiskt många tankar om den och framför allt om framtiden som snurrar. Arbetsgivare har redan börjat dra i oss och många av mina klasskompisar har redan bestämt sig för vart de skall söka jobb och så vidare. Det är ju så enkelt, när man vet vad man vill. På sätt och vis vet jag det också. Jag vet i alla fall hur jag vill jobba, men inte vart och inte vart jag vill bo. Trivs ju här på bästkusten, men vill jag stanna kvar för det? Vill jag vidga vyerna? Jag vet inte, men jag hoppas innerligt att det kommer att mogna fram, annars får jag stanna här tills jag vet bättre. Jag tänker mycket på mitt skrivande och det jag faktiskt brinner för och vågar erkänna att jag är bra på. Jag vill fortsätta med det och kanske specialisera mig på något sätt så att jag kan arbeta med läs och skrivutveckling särskilt. Det hade varit givande. Tur att man har bloggen som tillflykt ibland, när tankarna måste ut på pränt. 
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs!