Göteborg med Kören

Hallå eller?! 


I skrivande stund är jag på väg hem till landet för att tillbringa en vecka till där eftersom jag har praktik. Rätt praktiskt det här,  att blogga på bussen  faktiskt faktiskt. Jag tänker så bra på bussen, för det  finns liksom inte mycket annat  att göra. Det är skönt att åka till landet dels för att jag har mycket skojigt framför mig och inte kommer hinna vara där så mycket i maj och dels för att det har varit en intensiv helg i Göteborg med kören. Men så kul vi har haft! 

Jag älskar Göteborg. Det är en vacker och levande stad och klyschan om att alla är goa gubbar  stämmer till 95% typ. Men som alla städer har Göteborg en baksida som tyvärr har blivit värre på senaste tiden. Men där vi bodde på Scandic Avenyn fick vi ta del av det göttiga, glada Göteborg. Det påminde mig om när jag brukade träffa Jennifer i Göteborg. Det var alltid så festligt att åka dit, för det är ju så stort och så mycket liv i Göteborg. Jag påmindes om alla roliga utekvällar på Excet och knäppa anekdoter vi har varit med om. Men det är avlägset, innan jag blev sjuk, innan Göteborg förändrades och innan livet banade andra vägar. Men för den sakens skull är det bra minnen som jag behåller med glädje. 

Scandic var ett superfint hotell med superfin skybar och lyxig frukost och naturligtvis en tjusig selfiespegel. Ni skulle sett bartenderns förvånade min när jag var den enda i sällskapet som beställde en kaffe, men jag hade inte fått något kvällskaffe och tog hellre det än något kallt. Så är det när man är kaffetant! Jag har aldrig bott på Scandic förut, men det var verkligen toppen. På lördagskvällen åt vi italiensk buffé som serverades vid bordet, alltså en en egen buffé för ett slutet sällskap och sedan traskade vi till Stora Teatern för att titta på "Satyagraha" med Folkoperan och Cirkus Cirkör. Vissa akter var lite väl långdragna tyckte jag, men i övrigt var det en mycket känslig och välgjord opera-föreställning. På söndagen medverkade vi i domkyrkans högmässa och sedan åt vi sushi vid kanalen innan hemfärd. Det var faktiskt första gången jag åt sushi och jag som inte har fisk som favorit och dessutom är skeptisk mot rå fisk beställde vegetarisk sushi, men den överträffade mig verkligen. Det var superfint! Bättre terminsavslutning kan man inte tänka sig. Solen skiner och det är glada miner, valborgsfirandet hade redan startat när vi var på väg hem. Vi hann titta på Chalmers-tåget innan vi åkte, det var kul, men det är vad som räcker med Valborg för mig. Party i all ära, men Valborg är lite väl överspelat i mitt tycke. Jag älskar ju att gå ut och dansa och så där, men Valborg har ju tyvärr bara blivit en suparkultur. Det är synd. Jag håller mig till valborgståg och majbrasa, men ikväll blir det bara​ lugna puckar. Hobbyjournalisten måste vila....

Ha en fin Valborg vänner! ❤🎶