Kycklingpaj
Hej på er kompisar!
Tilll att börja med så riktar jag alla tankar till folket i Ukraina. Det hade man ju aldrig trott, att det skulle bli krig i Europa igen. Mycket tråkigt!
Annars rullar livet så sakteliga på.
Till middag blev det kycklingpaj, ett omtyckt recept som jag kört med i flera år men insåg att jag nog aldrig lagt upp det på bloggen? Så här kommer det:
Kycklingpaj
2 kycklingbröstfiléer
1 créme fraiche (2 dl)
1 créme fraiche med smak av paprika & chili (2 dl)
Ca 1/4 purjolök
1 röd paprika
3 ägg
Salt, svartpeppar och paprikapulver
2 dl riven ost
Deg:
3 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
0,5 dl vatten
en gnutta paprikapulver och salt
1. Börja med att göra degen. Blanda smör, mjöl och vatten tills det blir en lagom konsistens, tillsätt mer vatten om det behövs. Häll sedan i paprikapulver och salt och tryck ut degen i en pajform. Ställ sedan in pajen i kylen i cirka 30-60 minuter.
2. Förgrädda pajskalet på 225 grader i tio minuter.
3. Dela paprikan och purjolöken i små bitar och stek tills grönsakerna blivit gyllene. Fördela det sedan i pajskalet.
4. Skiva kycklingen och stek tills den fått stekyta, krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg sedan kycklingen i pajskalet.
5. Vispa ihop ägg och créme fraiche och häll i cirka 1/4 dl riven ost i blandningen.
6. Häll créme fraiche-blandningen över kycklingen och toppa med resten av osten.
7. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 25-30 minuter.

Ta hand om er kompisar,
Vi hörs!
Vilket trevligt recept! Måste prova någon gång 😍