Kärleksmums!
Hej på er kompisar!

När jag läste Jennifers blogg häromdagen hade hon bakat kärleksmums och jag blev inspirerad till att baka det jag med (var så länge sedan!). Passar bra en dag som denna då det är lite mulet väder. Har även kännt mig lite risig i halsen så får hoppas att det går över snabbt, men sommarförkylningar brukar konstigt nog komma så här innan semestrar och allt. Både barn och personal är ju lite slutkröda efter ett helt läsår och kanske är inte anti-kropparna på topp då, vem vet!
Nå ja, jag blandade ett recept från en kokbok jag hade här hemma, plus Jennifers recept och så tog jag även ett tips från Camilla Hamid som jag inte provat innan, nämligen att sticka hål i kakan innan man lägger på glasyren så att allt det goa liksom rinner ner i kakan. Muuums!

Jag använde en form som var 25x35 cm
Ingredienser till kakan:
4 dl vetemjöl
150 g smör
2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Ingredienser till glasyren:
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
4 stora matskedar kakao
4 dl florsocker
kokos till garnering
Gör så här:
1. Smält smöret och blanda det med mjölken.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan i mjölkblandningen.
3. Grädda kakan i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
4. Ta ut kakan och gör hål i den med skaftet på en sked/träslev.
5. Låt kakan svalna.
6. Gör glasyren genom att smälta smöret och blanda med kaffet, sedan häller du i kakao och florsocker och vispa runt det så att det blir klumpfritt.
7. När kakan har svalnat så brer du på glasyren och toppa sedan med kokos. Förvara kakan kallt och skiva upp den när kakan har svalnat. Den kan med fördel frysas!
Hoppas det skall smaka,
Ta hand om er kompisar,
Vi hörs!
Åh vad gott! Och så kul att du blev inspirerad, visst blir man smittad av att se varandras bakverk! Vad fiffigt med hålen i kakan så man får mer glasyr, det ska jag prova nästa gång 😍