Kärleksmumssockerkaka

Hej på er kompisar!
 
För ett tag sedan så testade jag att baka kärleksmumsockerkaka. Det låter precis som vad det är, en sockerkaka som bakas som kärleksmums. Sockerkakan blev dock väldigt saftig vilket jag gillar och kärleksmumsglasyren på toppen sätter ju verkligen piff på kakan.
 
Receptet kommer från lindasbakskola.se, rekommenderar er att prova kakan.
 
 

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och eventuellt lite vatten så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

 

 
 
Ta hand om er kompisar,
 
Vi hörs. 

Kommentera här: