Choklad-tosca

Hej på er kompisar!

Jag blev så sugen på choklad-tosca idag och tänkte att det blir perfekt till kvällens mello-deltävling. Under bakningen slog det mig att jag aldrig bakat det här förut, men trots det blev det väldigt gott!

Du behöver:

200 g smör
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
4 ägg
1,5 dl socker 
                                 
200 g riven kokos
1 dl sirap (ljus eller mörk spelar ingen roll)
1 dl socker 
75 g smör
1,5 dl grädde

Gör så här:

1. Smält 200 g smör och blanda med 1,5 dl socker. Blanda sedan i de torra ingredienserna och sist äggen. 

2. Häll i en ugnsfast form som är klädd med bakplåtspapper

3. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 17-18 minuter.

4. Gör kokostoscan under tiden kakan gräddas. 

5. Smält 75 g smör och häll sedan i socker, sirap och grädde. Stäng av plattan när smöret har smält. Blanda sist i kokosen och rör runt någon minut. 

6. När kakan är färdig brer du ut kokos-toscan på kakan och grädda den ytterligare i 10 minuter.

7. Låt svalna innan du skär upp kakan.



Smaklig spis!



Ta hand om er kompisar,

Vi hörs!