Choklad-tosca
Jag blev så sugen på choklad-tosca idag och tänkte att det blir perfekt till kvällens mello-deltävling. Under bakningen slog det mig att jag aldrig bakat det här förut, men trots det blev det väldigt gott!
Du behöver:
200 g smör
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
4 ägg
1,5 dl socker
200 g riven kokos
1 dl sirap (ljus eller mörk spelar ingen roll)
1 dl socker
75 g smör
1,5 dl grädde
Gör så här:
1. Smält 200 g smör och blanda med 1,5 dl socker. Blanda sedan i de torra ingredienserna och sist äggen.
2. Häll i en ugnsfast form som är klädd med bakplåtspapper
3. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 17-18 minuter.
4. Gör kokostoscan under tiden kakan gräddas.
5. Smält 75 g smör och häll sedan i socker, sirap och grädde. Stäng av plattan när smöret har smält. Blanda sist i kokosen och rör runt någon minut.
6. När kakan är färdig brer du ut kokos-toscan på kakan och grädda den ytterligare i 10 minuter.
7. Låt svalna innan du skär upp kakan.
Smaklig spis!
Ta hand om er kompisar,
Vi hörs!