Matlagning och balett
Hej på er kompisar!

Den här mumsiga måltiden gjorde jag igår. Det är bönbiffar med sallad och morotsstavar med aioli som dipp. Hur gott som helst, men det krävs nu förstås att man gillar smaken av bönor eftersom det är huvudingrediensen.

Efter att ha googlat runt på lite olika recept och efter en inventering i skåpen hittade jag på ett eget recept utav det jag hade hemma.
Till 4 Biffar:
380-400 g bönor (jag hade en blandad mix av kidney, vita och kikärtor)
220 gram svarta oliver
2 ägg
1 msk olivolja
1 krm chiliflakes
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk ströbröd.
Mixa allting med en stavmixer och ställ smeten i kylen minst 30 minuter. Sedan formar man biffar och panerar i ströbröd. Smeten är ganska kladdig så man får börja steka på svag värme så det hinner binda ihop sig. Jag stekte i olivolja och det blev några biffar över som jag skall ta med till mormor och morfar tänkte jag.

Imorgon är det torsdag, men känns som fredag eftersom man är ledig på fredag. Så skönt!
Ta hand om er kompisar,
Vi hörs!